Uitslag optocht

Klik hier voor de uitslagen van de Optocht 2010

Klik hier om de Schlager van 2009-2010 te downloaden. Ook dit jaar weer van de hand van Prins Peter II en Prins Niels I

Jeugdprins Thomas en Jeugdprinses Shayanka zijn 16 januari 2010 uitgeroepen als het nieuwe jeugdprinsenpaar van KV DE MOLMUUS.

In een volle Narrentempel namen Marcel en Kaylie afscheid. Na het afscheid zorgden beiden ervoor dat al schilderend het nieuwe jeugdprinsenpaar tevoorschijn kwam achter de plattegrond van Klimmen.

Een trotse Jeugdprins Thomas en Jeugdprinses Shayanka toonden zich vervolgens aan de aanwezige Molmuus en Molmuusinnekes.

Samen met Prins Remy I zullen zij dit jaar heersen over het Molmuusrijk.

Voorverkoop Dameszitting 17 – 01 – 2010

Tussen 11:00 uur en 13:00 uur Café 't Köppelke

Remy I Prins van de Molmuus Klumme

Gemeenteprins Prins Remy I

ALAAF

Klumme – Op zaterdag 9 januari 2010 had karnavalsvereniging de Molmuus uit Klimmen haar Prinsenproclamatie. Met het motto “Karnaval op Klumme veult zoëmers” was, bij de zeer wintersomstandigheden die er buiten heerste, de toon voor een broeierige avond gezet (zie foto gemaakt tijdens de voorbereidingen op zaterdagochtend). De zeer druk bezochte zitting die werd geopend door nieuw Klimmens talent. Het tiener duo Jut en Jul die met hun liedje “Nieks kump tusje Karneval” in de finale van het Tiener Vastelaovendsleedjes Konkoer zitten, werden met groot enthousiasme door de zaal ontvangen. 2 meiden die goed aan de weg timmeren.
Na dansgroep Explosion, kwam Chinese ober van restaurant “Auw Mem”, in de persoon van Gelenenaar Hub Janssen die op humoristische manier zijn verhaal vertelde over het reilen en zeilen in zijn zaak.
Het duo “Bloonjt en Blaauw” hadden een goed verhaal over wat je als ambulance personeel zoal meemaakt.

Prins Ruud I nam vervolgens afscheid van het Klimmense karnavalspubliek. Hij decoreerde enkele voor hem bijzondere mensen die een belangrijke bijdrage geleverd hadden aan het slagen van zijn seizoen, waarin hij de jubileum prins van de Molmuus mocht zijn. Hij bracht dat ook duidelijk in zijn laatst op rijm uitgesproken, toesprak als Prins naar voren. Hij bedankte alle onderdanen hun inzet, spontaniteit en vreugde. Nadat hij opgenomen was in de Klimmense Prinse Raod werd Ex Prins Ruud I vergezeld door een potige zuster middels brancard van het podium gedragen, refererend naar zijn kleine ongelukje tijdens zijn seizoen.

Het 6-tal Kartoesj bracht met hun gezang de zaal verder in de sfeer. Met hun nummer “Prins in de straot” werden met name Jeugdprins Marcel en Jeugdprinses Kaylie en hun straatgenoten extra in het zonnetje gezet, zo vlak voor hun aftreden volgende week zaterdag 16 januari 2010 om 14:11u in narrentempel ’t Köppelke te Klimmen

Daarmee was het moment aangebroken waarvoor uiteindelijk iedereen gekomen was. De proclamatie van de nieuwe Prins. Middels het verwijderen van de bladen van een grote scheurkalender en de Klimmense activiteiten tijdens de eerste dagen in 2010 werd de zoek tocht naar de nieuwe Prins doorlopen. Met het verschijnen van het blad van zaterdag 9 januari 2010 stapte de nieuwe Prins door dit kalenderblad naar voren. Met een stralende lach stond daar de nieuwe Molmoesprins Remy I (Geurts) die enthousiast door het publiek ontvangen werd. Na de installatie, waarbij ere-lid Jan Geurts en oom van de nieuwe Prins assisteerde, maakte Prins Remy I zijn proclamatie bekend. In zijn proclamatie kwamen o.a. de lang verwachte, nog te bouwen supermarkt en grondsanering bij de voetbalvelden aan de orde. Prins Remy I zal naast het Molmoeseriek ook over Groet Voelender regeren.
Remy Geurts is 24 jaar, woont op Termaar en werkt in het dagelijkse leven als onderwijzer van groep 6 aan de basisschool Bocholtz. Hij is geen onbekende bij karnavalsvierend Klimmen omdat hij als imitator van Dieter Koblenz en Heino al voor menig vertier gezorgd heeft. Het is dan ook niet vreemd dat schlagermuziek zijn belangstelling trekt. Hij is lid van schietsportvereniging Kimmen en begeleidt als jeugdleider de E2.

Totslot danste Dansmarieke Daniëlla nog de eredans voor de nieuwe Molmoes Prins Remy I.

Afgesloten werd met een eveneens druk bezochte receptie.

Karnaval veult zoëmers ??!!

De fotos van de Openingszitting zijn te vinden via ons fotomenu. Veel kijkplezier.