Foto van krantenknipsel van de proclamatie van Jan II Horsmans uit 1970

1990
De oude Blauw Sjuut van de Heerlense Winkbülle gaat varen in Klimmen. De plaatelijke carnavalsvereniging de Molmuus kocht de gammele schuit, na moeizame onderhandelingen ruim een jaar geleden en vrijwilligers hebben hem inmiddels helemaal opgeknapt.
Dat is een karwei van maanden geweest, 80% van het plaatwerk (dat gesponsord werd) van het schip en het volledige onderstel moesten worden vervangen. Ook werd de schuit opnieuw in de verf gezet. De kleur blauw mocht op last van de Winkbülle niet meer worden gebruikt. Heel toepasselijk is gekozen voor muisgrijs.
Zaterdag
De boot, die in de toekomst Molmuusvaarder gaat heten, is nog niet helemaal klaar. Maar aanstaande zaterdag, als de Molmuusvaarder officieel van de helling loopt, zijn ook de laatste oneffenheden weggewerkt.

Het idee om de oude Blauwe Sjuut over te nemen werd geboren in 1988. Voorzitter Henk Spit van de Molmuus maakte toen als gast de laatste tocht van het narrenschip mee en raakte zo enthousiast dat hij besloot zich niet bij de sloop neer te leggen. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat de door de Winkbülle afgedankte schuit niet definitief uit de vaart is genomen.

Noot van de webmaster: De molmuusvaarder is uiteindelijk in 1990 aan de k.v. geschonken door de toenmalige dames van de raad van elf!

2008 M. Van Kan