Nieuws

Ook dit jaar staat de Karneval weer optocht. We hadden onze activiteiten in overleg met de Voerendaalse Karnevalsverenigingen al in op 20 december geschrapt.

Net als vorig jaar zijn we dus aangewezen op een aantal alternatieve activiteiten om toch een beetje Karnevalssfeer in het dorp te krijgen om zo de Karnevalstraditie levend te houden.

Wat staat er de komende weken aan alternatieven op het programma:

 1. We zijn weer begonnen met de Molmoetzending. Een podcast over Karneval. De eerste aflevering staat al online en de 2e mogen jullie verwachten a.s. zaterdag 5 februari 11:11u. Luister op Spotify, Anchor.fm of Soundcloud. Reacties zijn altijd welkom op molmoetzending@kvdemolmuus.nl.
 2. Wij roepen iedereen op om de straat te versieren, je huis te pimpen of minimaal je raam aan de straatzijde Karnevalistisch uit te dossen. We hebben vorig jaar gezien dat buurtverenigingen, maar zeker ook vele Molmuus en Molmuzinnekes hun best gedaan hebben. We hopen dat jullie daar veel plezier aan beleeft hebben en dat jullie dat ook dit jaar willen doen. Doet dat voor vrijdag 18 februari, maar een foto en stuur deze samen met je naam en adres naar raamversiering@kvdemolmuus.nl. Een deskundige jury zal op zaterdag 19 februari komen kijken. Voor de mooist versierde ramen is er een prijs.
 3. Knutsel je eigen “Prinseposter”. Dat mag een poster zijn, geschilderd, van mozaiëk of diamond-painting, maar ook een buste van papiermaché, lego of klei. Kortom ben creatief en zorg dat jou Prins dit Karneval niet ontbreekt. Geen hem een mooie zichtbare plek, bijvoorbeeld in je versierde raam.
  Maar een foto van je creatie en stuur deze met je naam en adres naar raamversiering@kvdemolmuus.nl. Een deskundige jury zal op zaterdag 19 februari komen kijken. Voor de mooist versierde ramen is er een prijs.
 4. Voor de kleinste Karnevalisten is er weer een kleurwedstrijd. De kleurplaat zal op basisschool Ummer Clumme uitgedeeld worden. Zit je echter niet in Klimmen op school geen paniek de kleurplaat is ook hier te downloaden.
  Als je de kleurplaat hebt in gekleurd en je ze mooi genoeg vindt, dan mag je ze inscannen of fotograferen en de stuur je ze naar raamversiering@kvdemolmuus.nl. Vergeet daarbij niet om je gegevens op de tekening in te vullen. Daarna mag je ze als je dat wilt voor het versierde raam hangen.
 5. Op zondag 20 februari organiseren we Karnevalistische wandeltocht van zo’n 6 km in en om Klimmen. We starten tussen 10:30u – 12:00u. Het zou leuk zijn als jullie je verkleden en de Karnevalistisch getinte vragen en opdrachten oplossen. Inschrijven graag voor woensdag 16 februari via vrung@kvdemolmuus.nl. Na inschrijving ontvang je precieze opgave van vertrektijd en plaats. De maximale groep grote is 6 personen. Het RIVM adviseert om tijdens de wandeling 1,5 mtr afstand te houden. Zorg dat je je coronapas (QR-code) en legitimatie bewijs bij je hebt, voor het geval dat je van de horeca gebruik wilt maken. Het inschrijfgeld, dat voor volwassenen € 6,00 is en voor Kinderen van 4 – 16 jaar € 3,50, komt volledig tengoede aan de Klimmense horeca.
 6. Totslot dit nieuwsbericht. Op Karnevalsmaandag 28 februari vanaf 11:11u streamen  de 2e Klummesje online optoch via ons eigen YouTube kanaal.
  Wil je deelnemen aan de optocht dan kun je je daarvoor inschrijven door voor vrijdag 18 februari 17:00u 2 filmpjes van maximaal 60 sec te sturen naar optocht@kvdemolmuus.nl. De jury zal de optocht beoordelen en de prijzen zullen direct na de optocht bekend gemaakt worden. Meer informatie over de online optocht is hier te vinden.