Nieuws

Klumme – Vandaag, zaterdag 6 februari 2021, heeft “karnevalsvereniging de Molmuus” uit Klimmen haar 67e heerser geproclameerd. Vanwege de corona beperkingen had men voor een alternatieve manier gekozen, die zaterdagavond online werd gezet.

In deze live stream werd afgescheid genomen van Jeugdprins Steve I en Jeugdprinses Ivy. Bij de ouderlijke woningen werden de kleine karnevalisten bedankt voor hun enthousiaste bijdrage aan de Klimmense kinderkarneval. De boef die een rol speelde bij hun proclamatie probeerde ook nu weer een stempel te drukken op hun aftreden.

Daarna reisde de nieuwe President, Remy Geurts, naar de Heek om daar het aftreden van het jubileumprinsenpaar van de Molmuus te begeleiden. Prins Luuk I en zijn Prinses Judith. Zij hadden een schitterend Karnevalsjaar. Het 6×11 jarig jubileum leverde vele hoogtepunten op. Voor hun is het uiteraard jammer dat er door corona op een andere manier een einde komt aan hun periode als Prinsenpaar. Ook zij hebben dit op een ludieke manier opgepakt.
Prins Luuk I en Prinses Judith bedankte in een korte toespraak een ieder die daar een bijdrage aan geleverd heeft en beloofde dat als het weer mag deze mensen, zoals gebruikelijk te voorzien van een persoonlijke orde, die zij wel al aan Klimmen presenteerde.
Nadat hun waardigheden weer in het bezit van de vereniging waren, werden ze uitgezwaaid en gingen ze op weg naar hun burgerlijk leven, net een paar meter buiten Klimmen.

Daarna was het tijd voor de proclamatie van de nieuwe heerser over het “Molmoezeriek”. De Klimmense Karnevalsvereniging, greep daarvoor terug naar het ontstaan van de moderne Karneval rond 1823. In die tijd werd het feest aangevoerd door Held Karneval, een onbekende die het voortouw nam in de feestelijkheden.

President Remy, vatte het standpunt van de vereniging in de video als volgt samen:
Karneval is een feest dat bij uitstek de kans biedt om van perspectief te wisselen. Om op een andere manier naar de wereld te kijken dan gewoonlijk. Iets dat in deze tijd van corona belangrijker is dan ooit.
Dat Klimmen voor Held Karneval kiest ligt in de traditie van deze symbolische figuur. Die het idee vertegenwoordigd van een onbekende die welvaart en stabiliteit ten deel valt en daarmee de hoop op een toekomst. Een toekomst die nu voor velen onzeker is.

Zoals velen van ons dat momenteel gewend zijn. Ging de President online opzoek naar Held Karneval 2021. Hij stuitte daarbij steeds op onbekende dorpsgenoten uit diverse vereniging die hij bevroeg over hun doen en laten. Uiteindelijk ontmoette hij de nieuwe Held Karneval 2021.


Er werd een afspraak gemaakt en de proclamatie kon beginnen.
Nadat de installatie van deze 67ste Hooglustigheid van Klimmen had plaatsgevonden, richte Held Karneval zich met de 11 punten tot de Klimmense Karnevalisten.
Daarbij was uiteraard aandacht voor Karneval in corona tijd en het uitgebreide alternatieve programma dat de Molmuus dit seizoen bieden.
De Held Karneval regeert onder het motto: De welt op d’r kop, Klumme leaf op!

De proclamatie is op het YouTube kanaal van K.V. de Molmuus terug te kijken.