Nieuws

Persbericht 05.01.2020; 10:00

 

Luuk I Jubileumprins van de Molmuus Klumme

 

Klumme – Op zaterdag 4 januari 2020 hield “karnevalsvereniging de Molmuus” uit Klimmen haar 66e Prinsenproclamatie. De zitting werd geopend door het eigen Dansmarieke Esther Bemelmans, voor wie dit jubileumseizoen haar laatste zal zijn.
Opnieuw kon het Klimmense publiek genieten van een regerend Limburgs Buuttekampioen. Bas van Neer uit Susteren bracht met zijn creatie “Werk höbbe is niks ….” de eerste lachsalvo’s in de zaal.
Daarna was het de beurt aan de Maastrichtse formatie Ziesjoem. Zij hadden met hun performance direct het publiek op hun hand. De zaal was los en de sfeer zat er goed in.

 

Prins Jur I en Prinses Maud bedankte alle carnavalisten die hun regeringsjaar tot een onvergetelijk jaar gemaakt hadden door een aantal van deze mensen, als vertegenwoordiger van de diverse groepen/verenigingen, te decoreren met hun persoonlijk orde.
Een laatste keer richten ze zich met 11 punten, ondersteund met een aantal foto’s tot de zaal.
Tot slot werd Prins Jur I met een “korte” ceremonie, door “Besjchermhier” Jac Waltmans opgenomen in “d’r Prinse Raod Klumme”.
Ex-Prins Jur I en Maud, kregen vervolgens, geheel in stijl van hun motto: “Klumme hingkt de vlag oet!” de in hun regeringsjaar geïntroduceerde Molmoesvlag en werden zo de zaal uitgezwaaid.

 

Daarmee was het moment aangebroken waarom het uiteindelijk allemaal draait, de proclamatie van de nieuwe prins. President Wibo Biermans nam de zaal mee in de verenigingsgeschiedenis van de laatste 11 jaar. Om op die manier uit te komen bij 2020 en de nieuwe Jubileumprins. Prins Luuk I en zijn Prinses Judith sprongen van blijdschap en enthousiasme over de bühne. Prins Luuk I (Nicolaes) is de 66e Prins van Klimmen en zal tijdens het 6×11 jarige jubileum, samen met zijn Prinses Judith (Cobben), onder het motto “Klumme Sjtraolt!, de gangmakers zijn.

 

Na zijn installatie, waarbij Iërelid Dre Habets assisteerde, danste Dansmarieke Esther Bemelmans haar nieuwe ere dans voor het nieuwe Prinsenpaar.
In zijn Proclamatie memoreerde hij o.a. het belang van het boerenbedrijf en aan de Einzelgängeroptoch die op 22 maart, in samenwerking met L1, in Klimmen georganiseerd wordt.

 

Prins Luuk I & Prinses JudithDe zitting werd afgesloten met de schitterende Belgische cartoonact van Dirk van Vooren. Prachtige creaties, die middels vernuftig uitvouwende cartoons, het publiek volledig op zijn hand kreeg, dan zij een unieke timing op de steeds zeer toepasselijke muziek. De toon was gezet voor een zeer gezellige voortzetting van de avond.

 

Prins Luuk I (Nicolaes) is 24 jaar, woont in de Heek en werkt als Adviseur Rundvee bij Agrifirm en in het melkbedrijf van de eigen familie. Hij speelt trompet bij de Koninklijke harmonie de Berggalm en is lid van buurtvereniging Internos.
Zijn vriendin Prinses Judith (Cobben), 25 jaar, is juf aan de basisschool de Vlinderboom in Heer/Maastricht. Zij komt uit Ulestraten en speelt bugel in de carnavalsfanfare Kuutekapel.
Beide zijn lid van het Agrarische Jongeren Kontakt (AJK) Zuid-Limburg en maken deel uit van de optochtgroep CV de Koelies.

 

Voor meer inlichtingen:
Commissie PR KV de Molmuus
pr.commissie@kvdemolmuus.nl

 

Foto’s: Ger Maessen van Gerspicture’s