Nieuws

De hele wereld heeft te maken met de COVID-19 pandemie. Zo ontkomen we ook in Limburg niet aan de gevolgen. Momenteel lopen de besmettingscijfers, ondanks de extra maatregelen, snel op.

Het was al langer duidelijk dat het Karnevalsseizoen 2020-2021 er anders zou gaan uitzien dan anders. Omdat de gezondheid van ons allemaal voorop staat, zijn wij begonnen om een alternatief programma uit te werken, waarbij het mogelijk zou zijn toch iets van het karnevalsgevoel met elkaar te delen. Uiteraard in een setting die past binnen de geldende corona maatregelen.

Nu deze week de veiligheidsregio’s in Limburg hebben aangekondigd dat “grote” evenementen die vergunningsplichtig zijn geen doorgang zullen vinden, is het wellicht nog moeilijker geworden. We gaan daarover op korte termijn met de gemeente Voerendaal in gesprek. Immers de gezondheid van ons allemaal staat voorop.

Samen met de andere Voerendaalse carnavalsverenigingen hebben we bekeken hoe iedere vereniging hiermee wil omgaan. Dit heeft geleid tot het volgende gezamelijke persbericht: