Nieuws

Klumme – Karnevalsvereniging de Molmuus uit Klimmen opende, anders dan in de jaren voor corona, haar Karnevalsseiozen op zaterdag 19 november 2022 met de haar Prinseproclamatie. Daarmee hebben de Molmuus zich er van verzekerd dat ze gedurende het hele seizoen weer een heerser over het Molmoezeriek hebben. De zitting werd geopend door het eigen Dansmarieke Imke Janssen, na al een aantal jaren gedanst te hebben bij de Klimmense jeugdkarneval, danste ze voor het eerst als HET Dansmarieke van de vereniging.
Daarna werd het publiek verrast met meervoudige Brabants Buuttekampioen Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer die als Wielrenner met spitsvondige woordgrappen de zaal opwarmde.
Daarna werd de zaal door achtereen volgens met de zang van Spik & Span en W-Dreej voor bereid op de proclamatie van de nieuwe Prins.

Ex-Prins Luuk I en zijn Judith, die aan het begin van de zitting, door de grote onbekende Held Karneval, voor deze avond als regenten aangesteld waren, namen de gelegenheid om nog kort het publiek toe te spreken. Daarna decoreerde ze een aantal mensen, als blijk van waardering, omdat ze voor hun 2020 tot een bijzonder jaar maakte. Luuk en Judith gingen toen als jubileum prinsenpaar, onder het Motto “Klumme Sjtraolt” voorop in de Klummesje Karneval.
Met een hart onder de riem voor alle Boeren, verlieten Luuk en Judith het podium.

Daarmee was het moment aangebroken waarom het uiteindelijk allemaal draaide op deze zaterdagavond, de proclamatie van de nieuwe prins. President Remy Geurts liet een aantal kandidaten door Doctor Al Aafen door de teststraat halen om te kijken wie de meest geschikte nieuwe Prins zou zijn.
Na een aantal verschillende proeven van bekwaamheid bleek uiteindelijk kandidaat 3 de Prinsenkap te passen.
Prins Marcel I en zijn Prinses Lisa stapte stralende uit de teststraat. Zij zullen in het 69ste carnavalsseizoen in Klimmen voorop gaan onder het motto “De Karneval löp op rölkes”.

Na zijn installatie, waarbij vader en oud-Prins Paul III Bemelmans assisteerde, danste Dansmarieke Imke Janssen haar nieuwe ere dans voor het nieuwe Prinsenpaar.

Prins Marcel I (Bemelmans) is 25 jaar, woont in Bourgondië en werkt als onderhoudsmonteur bij SABIC , op het Chemelot terrein, in Geleen. Hij is vaandeldrager bij de Koninklijke Harmonie de Berggalm, lid van buurtvereniging “Tegeneuver de Meulen” en voorzitter van de Optochtcommissie van KV de Molmuus. Hij komt uit een gezin dat de Klimmense karneval een zeer warm hart toedraagt.
Zijn vriendin Prinses Lisa (Sluijsmans), 29 jaar, werkt als medewerker consument bij Enexis. Zij komt uit Simpelveld en houdt van koken.

Voor meer inlichtingen:
Commissie PR KV de Molmuus
pr.commissie@kvdemolmuus.nl
Foto’s: Ger Maessen van Gerspicture’s