Nieuws

Klumme – Karnevalsvereniging de Molmuus uit Klimmen opende ook dit jaar haar Karnevalsseizoen met de proclamatie van haar Prins. Het werd een gezellige zaterdagavond.
De zitting werd geopend door het eigen Dansmarieke Imke Janssen.
Daarna werd het publiek trakteert op de buut van de uit Horn afkomstige Conny Bruijnaers die als “Wientrien”s de zal snel met spitsvondige woordgrappen naar haar hand zette.
Vervolgens werd de zaal met de zang van Don Kiesjot en Bjorn & Mieke voor bereid op de proclamatie van de 70ste Prins.

Prins Marcel I en zijn Prinses Lisa namen samen de gelegenheid om nog kort hun Karnevalistische onderdanen toe te spreken. Daarna decoreerde ze een aantal mensen, als blijk van waardering, omdat ze hun regeringsjaar tot een onvergetelijke Karneval maakte. Prins Marcel I en Lisa gingen vorig seizoen, onder het Motto “De Karneval löp op rölkes” voorop in de Klummesje Karneval. Daarna was het tijd om hun waardigheden in te leveren.
Met een goed gevulde gereedschapskist keerde Ex-prins Marcel, in zijn dagelijkse leven monteur, en Ex-prinses Lisa weer terug naar hun gewone leven waar ze volop aan het klussen zijn in hun huis.

Daarmee was het moment aangebroken waar het op deze zaterdag omdraaide; de proclamatie van de nieuwe prins. Midden op het podium stond een bont verklede reus, die al de hele zitting, een beetje verscholen, op de hoek van het podium gestond. Dit zou het pronkstuk uit het nieuw opgerichte “Molmuseum” moeten zijn volgens President Remy Geurts. Of beter gezegd moeten worden. Couturier Abomi Nabel, werd erbij gehaald te zorgen dat het inderdaad gaat om het “molmuseumsjtuk”. En zo werd de bont verklede reus, waar mensen achteraf de associatie maakt naar de Weustenraadse kermisman, stukje bij beetje onthult tot in de nieuwe Hooglustigheden van de Molmuus. Prins Ruben I en zijn Prinses Lisa.
Zij zullen regering onder het motto “Mit Karneval maake viër ut bont”.

Na hun installatie, waarbij erelid Funs Deguelle assisteerde, danste Dansmarieke Imke Janssen haar nieuwe ere dans voor het nieuwe Prinsenpaar.
De avond werd afgesloten door Molmuusikant en Ex-prins Peter I Philips met de nieuwe Klummesje Sjlager: “Mit Karneval wurt ut bont gemaakt”.

Prins Ruben I (Delsing) is 25 jaar, woont in Weustenrade en werkt als Procesoperator bij de Watermaatschappij Limburg. Hij voetbalt bij Hellas 3. Daarnaast zijn oude tractoren zijn grootste passie. Maar ook Karnevalswagens bouwen is een grote hobby. Hij is lid van Karnevalsgroep ZV de Sjpassbeare, OTMV (Oude Trekker en Motoren Vereniging) en de zowel de buurtvereniging Weustenrade als Retersbeek.
Zijn vriendin Prinses Lisa (Roijen), 22 jaar, woont in Valkenburg en is bijna afgestudeerd in Commerciële Economie aan de Hogeschool Zuyd. Ze houdt van gezelligheid met vriendinnen en is eveneens lid van ZV de Sjpassbeare.

Voor meer inlichtingen:
Commissie PR KV de Molmuus
pr.commissie@kvdemolmuus.nl
Foto: Ger Maessen van Gerspicture’s