Extra informatie

Deze website is alleen voor de directe omwonenden van de Einzelgängeroptocht 2022.

Op deze website delen we de meest actuele informatie met de omwonenden die voor hun van direct belang is. Algemene informatie over de Einzelgängeroptoch 2022 is op de informatie site van de Einzelgängeroptoch 2022 te vinden.

Zijn er vragen, voorafgaand of tijdens de Einzelgängeroptoch? De organisatie is altijd bereikbaar via 06 – 20 24 58 03. Mocht u geen gehoor krijgen, spreek de voicemail in, dan wordt u teruggebeld.

Opbouwwerkzaamheden:

Op zaterdag 26 maart starten we al met de opbouwwerkzaamheden. De overlast zal dan beperkt zijn. Het zou ons enorm helpen als er al vanaf zaterdag 26 maart 10:00u niet meer geparkeerd zou worden op het Vrijthof.

Parkeren eigen auto:

Omdat we, nog ingegeven door de coronaregels, de Einzelgängeroptoch als besloten evenement organiseren, zullen we in de loop van zondagochtend 27 maart vanaf 10:00u beginnen met het afsluiten van het verkeer. Dat betekent voor u als omwonende die direct aan de route of in Kinkershof/Bep van Kootenstraat woont dat het steeds moeilijker zal worden, zeker met de auto, om van en naar huis te komen. Het verzoek is dan ook vooraf te bedenken of u uw auto die zondag nodig heeft. Wij zullen u daarvoor een alternatieve parkeerplaats voor uw auto aanbieden: op het Dross de Limpensplein en als dat vol is op het grasveld op de hoek Houtstraat/Dr. Poelsstraat. Eventueel kan er uitgeweken worden naar het achterste deel van de parkeerplaats bij Jan Linders. Voor zowel het Dross de Limpensplein als het grasveld heeft u een “parkeerpas omwonende” nodig. Als u deze nodig hebt, graag dit even aan ons melden via einzelganger@kvdemolmuus.nl, dan zorgen wij dat u die krijgt. Vermeld daarbij duidelijk uw adres opdat we weten waar we moeten zijn.
Heeft u uw auto niet nodig, omdat u het bijvoorbeeld leuk vindt om de Einzelgängeroptoch te bekijken. Laat de auto dan a.u.b. geparkeerd staan waar hij altijd staat (behalve als dat het Vrijthof is).

Toegangskaarten:

We hebben ervoor moeten kiezen om de Einzelgängeroptoch 2022 te organiseren als een besloten evenement. Dat betekent dat iedereen die het evenement wil bezoeken een toegangsbewijs nodig heeft. Dus ook u als omwonende direct aan de optochtroute. Zeker als u na het sluiten van de hekken zonder problemen, als voetganger, nog naar huis wilt.

Deze toegangskaarten zijn gratis. In principe stellen wij voor ieder huishouden aan de route maximaal 5 toegangsbewijzen beschikbaar. Wat we willen voorkomen is dat er toegangsbewijzen ongebruikt blijven. Dus neem niet meer toegangsbewijzen dan u echt nodig heeft. We kunnen maar maximaal 2250 toeschouwers toelaten tot de Einzelgängeroptoch 2022. Dit betekent dat ieder toegangsbewijs dat wel uitgegeven is, maar niet gebruikt wordt, iemand anders de kans ontneemt om de Einzelgängeroptoch 2022 te bezoeken. En dat zou super jammer zijn. Dus vorm je maar een huishouden met 2 vraag dan ook maar om 2 toegangsbewijzen. Deze toegangsbewijzen hoeft u niet op zaterdag 5 maart op het Limpensplein op te halen. U kunt die krijgen tijdens de informatieavond op maandag 7 maart 20:00u in het gemeenschapshuis Op d’r Plats of als u verhinderd bent via einzelganger@kvdemolmuus.nl. Bent u met meer dan 5 mensen in uw huishouden die allemaal de Einzelgängeroptoch 2022 willen bijwonen, laat ons dat weten. Wij komen hier samen uit.
Kinderen onder 13 jaar hebben geen toegangsbewijs nodig, mits onder begeleiding.

Graag opgave van het aantal benodigde toegangsbewijzen voor zondag 13 maart 16:00u, want vanaf maandag 14 maart start de openbare inschrijving. Daar wij een run op de toegangsbewijzen verwachten, gezien de beperkte beschikbaarheid, kunnen we u na 13 maart niet garanderen of er nog toegangsbewijzen beschikbaar zijn.

Afzetting evenemententerrein:

De Houtstraat zal vanaf het kruispunt met de Hagerweg/Pendersstraat afgesloten worden. De Einzelgängeroptoch 2022 start bij het gemeenschapshuis Op d’r Plats. De kruising Houtstraat/Dr. Poelsstraat/Remigiusstraat wordt eveneens helemaal gesloten. Dat geldt ook voor de aansluitingen op de Houtstraat vanuit Kinkershof, St. Sebastianusstraat en de Klimmenderstraat. De enige toegang, voor voetgangers, tot het evenemententerrein zal aan het Heilig Hart beeld zijn. Daarvoor is een toegangsbewijs noodzakelijk. Het Vrijthof zal ook geheel afgesloten worden. Dus Molmoezegetske, Linckensbergje en de toegang vanuit de Remigiusstraat zullen gesloten worden.

 

Presentatie gebruikt bij de informatiebijeenkomst van 7 maart:

 

Geachte bewoners,

Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst m.b.t. de Einzelgängeroptocht 2022. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op maandag 7 maart; om 20:00 uur in het gemeenschapshuis Op d’r Plats te Klimmen.

Zoals u wellicht al gezien of gehoord heeft, komt de “Einzelgängeroptoch” alsnog naar Klimmen. In 2020 zou dit de knallende afsluiter van het 6×11 jarig jubileumseizoen van KV de Molmuus worden, maar helaas gooide corona op het laatste moment roet in het eten. Inmiddels twee jaar later zijn we weer volop bezig met de voorbereidingen en hopen we op zondag 27 maart eindelijk een geweldige Einzelgängeroptoch in Klumme te organiseren.

Op zondag 27 maart 2022 (halfvasten) start de Einzelgängeroptocht met maximaal 111 deelnemers bij het gemeenschapshuis in de Houtstraat met de finish op het Vrijthof. Omdat u langs de optochtroute woont, willen wij u graag informeren over wat dit evenement voor u zal betekenen. Daarom nodigen wij alle inwoners van Dolberg, Houtstraat, Kinkershof, Bep van Kootenstraat en Vrijthof uit voor deze informatieavond. Vanzelfsprekend is er ook de gelegenheid om vragen te stellen.

Vanwege de eerder geldende coronamaatregelen zijn er enkele aanpassingen t.o.v. 2020. Wij hebben besloten om het aantal toeschouwers van de Einzelgängeroptocht te beperken, zodat we hier controle over hebben. Dat betekent dat het evenement enkel toegankelijk is met een (gratis) toegangsbewijs. Hierover ontvangt u meer informatie tijdens de informatieavond.

Omdat u langs de route woont, willen wij u graag 5 polsbandjes aanbieden. Zaterdag 5 maart a.s. kunnen dorpsgenoten op het Drossaert de Limpensplein polsbandjes ophalen, maar wij reserveren 5 toegangsbewijzen voor u. Deze zullen wij u ook tijdens de informatieavond overhandigen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de informatieavond bij te wonen, laat ons per e-mail weten hoeveel u nodig heeft (max. 5) + uw adres. Dan bezorgen we ze in uw brievenbus.

Door de omstandigheden zijn we laat met de organisatie gestart, vandaar deze late uitnodiging. Natuurlijk begrijpen wij dat u wellicht niet in de gelegenheid bent om zo’n korte termijn de informatieavond bij te wonen. Mocht u vragen hebben, stel ons deze gerust (einzelganger@kvdemolmuus.nl).

Wij hopen u te mogen begroeten op maandag 7 maart; om 20:00 uur in het gemeenschapshuis.

Met vriendelijke groet,

namens de werkgroep “Einzelgängeroptoch 2022”, K.V. de Molmuus

Lianne van den Bosch