Tanzmarieche

Esther Bemelmans

Esther Bemelmans & Imke Janssen

Imke Janssen

Historie

In het bestaan van de Molmuus zijn de optredens van de eigen tanzmarieches altijd een lust voor het oog. Met volle overgave dansten de Klimmense meisjes steeds aan het begin van een zitting en hiermede openden ze de karnavalistische avonden van de vereniging. Ook was het aan hun gegeven om voor de nieuwe Prins steeds de eredans te dansen.
Als de Molmuus uittrokken naar elders voor een receptie of het opluisteren van een “Karnavalsavond”, trokken de tanzmarieches mee en daarmee gaven ze extra cachet aan het opreden van de Molmuus.
De eerste tanzmarieches van de Molmuus waren de tweeling José en Felie Heijmans. Op 27.11.1965 brachten zij voor “hun broer”, Jubileumprins Rien I (Heijmans) hun allereerste dans. Reeds in 1966 behaalden zij op het internationaal Tanzmariechen-concours te Eygelshoven een gouden medaille.

Op 16.01.1970 namen zij met hun allerlaatste dans afscheid als tanzmarieches. De zusjes Marjo en Marlies Otten waren de volgende tanzmarieches. Hun eerste optreden vond plaats op 24.01.1970 voor Prins Jan II (Horsmans). Getraind door José en Felie Heijmans, brachten zij steeds weer perfecte dansen over de bühne.
Een pluim op de hoed mocht toen ook gegeven worden aan de moeder van Marjo en Marlies, die steeds de kleding van de tanzmarieches zelf maakte. De beide zusjes namen afscheid als tanzmarieches op 07.01.1978.
Het duurde enkele jaren voor zich weer een tanzmarieche aandiende bij de Molmuus. Het was 14.11.1981 toen Diana Habets haar eerste dans, als solo tanzmarieche danste voor Prins André I (van Summeren). Ze werd getraind door mejuffrouw Deguelle uit Broekhem en de Molmuus mochten weer trots zijn omdat ze zo een talent in hun midden hadden. Bijzonder jammer vonden de Molmuus het dan ook dat Diana op 14.02.1983 met een allerlaatste dans afscheid nam als tanzmarieche.
Het duurde tot de openingszitting op 16.11.1996 dat de vriendinnen Cécile Cremer en Mirthe Deguelle hun allereerste dans danste voor Prins Niels I (Kleinman). Getrained werden de nog zeer jonge tanzmarieches dooe José Cloodt-Heijmans en Felie Biermans-Heijmans.
Nadat Mirthe stopte aan het einde van het seizoen 2001-2002, danste Cécile nog door tot 2007.
Ze werd opgevolgd door ons huidige tanzmarieche Esther Bemelmans die haar eerste dans bracht op 16.11.2013 voor Prins Ayan I (Coumans). Getraind door Melanie Klein
Sinds 2018 heeft de Jeugdkarnaval met Imke Janssen haar eigen tanzmarieche. Zij danste haar eerste dans op 14.01.2018 voor het JeugdPrinsenpaar Joeri I (Wiertz) en Robin (Grooten).